Nattehimlen

Uanset hvor langt du er i din raffinement som en amatør astronom, er der altid en grundlæggende øjeblik, som vi alle gå tilbage til. Det er der meget første øjeblik, der gik vi ud hvor man kunne virkelig se kosmos godt og du tog på nattehimlen. For byboere er det en åbenbaring som dyb, som om vi opdagede rumvæsener lever iblandt os. De fleste af os har ingen ide om det store panorama af lys at dot en klar nattehimmel, når der er ingen by lys til at forstyrre udsigten.

Sure elsker vi alle den forbedret oplevelse af at studere himlen ved hjælp af kikkerter og forskellige størrelser og beføjelser af teleskoper. Men jeg vil vædde på du kan huske som et barn den allerførste gang du så fuldt viste klart nattehimlen med alle de fantastiske konstellationer, meter og kometer bevæger sig rundt og en eksponering af prikker af lys langt til talrige nogensinde tælle.

Den bedste måde at generobre spekulerer i øjeblikket er at gå ud i landet med et barn i dit eget eller en, der aldrig har haft denne oplevelse og være der på det tidspunkt, da de stirre op og sige, at meget kraftfulde ord, som er den eneste, der kan sammenfatte følelser de har visning denne storslåede sky. Dette ord er “Wow”.

Sandsynligvis den mest fænomenale faktum om hvad dette barn ser på det er også det, der er mest svært for dem at forstå er lutter omfanget af hvad er over dem og hvad det repræsenterer. Det faktum at næsten helt sikkert, stort set alle dot deroppe i himlen er en anden stjerne eller himmellegeme, der er langt større som jorden selv, ikke af to gange eller 10 gange men af faktorer af hundreder og tusinder, kan være et sind blæser ide til børn. Børn har nok svært at forestille sig størrelsen af jorden selv, langt mindre noget på sådan en grand anvendelsesområde som ydre rum.

Men når det kommer til astronomi, vi gøre det bedre når vi falder i dybere og dybere niveauer af ærefrygt på hvad vi ser oppe på nattehimlen. Nogle fantastiske fakta om hvad børnene ser på kan tilføje at gåsehud de allerede har som de stirre øjne skyward. Fakta som…

* Vores sol er en del af en kæmpe galaxy kaldes Mælkevejen, der består af en hundrede milliarder stjerner ligesom det eller større. Vise dem, at en hundrede milliarder er 100,000,000,000 og du vil se nogle kæber slip for sikker.

* Den mælkehvide var er bare et af snesevis af milliarder af galakser, hver har milliarder af stjerner i dem så godt. I virkeligheden, er Mælkevejen et af de små galakser.

* Hvis du ønskede at køre på tværs af Mælkevejen, ville det tage dig 100.000 år. Men du kan ikke få der køre fartgrænsen. Du nødt til at køre fem trillioner, otte hundrede millioner miles om året for at få hele vejen på tværs af fast.

* Forskere beregne at Mælkevejen er 14 milliarder år gamle.

Disse lidt sjov fakta bør få en ret livlig diskussion i gang om oprindelsen af universet og om muligheden for rumfart eller hvis der findes liv på andre planeter. Du kan udfordre børnene til at beregne, at hvis hver stjerne i Mælkevejen støttet ni planeter, og hvis kun en af dem var beboelige som jorden er, hvad er oddsene, at livet ville eksistere på en af dem? Jeg tror, du vil se nogle ægte begejstring, når de forsøger at køre disse numre.

Sådan diskussion kan være sjovt, spændende og fuld af spørgsmål. Du skal ikke være forhastet at lukke deres fantasi, da dette er fødslen af en livslang kærlighed til astronomi, de oplever. Og hvis du var der det første øjeblik, da de så aften himmel, du vil genopleve dine egne store øjeblik, da du var barn. Og det kan sætte ud en helt ny spænding om astronomi i dig over det hele igen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.